Italië  Toscaanse kip met pancetta en rozemarijn

Toscaanse kip

Ik ben fan van zowat alle keukens rond de Middellandse zee en ik hou nogal van kip en tomatensausjes. Dat maakte dit recept voor mij een perfecte ‘Sunday roast’.

Opstaan met De Zevende Dag (ja, wij zijn tamzakskes op zondag 🙂 ), kip voorbereiden en de oven inschuiven, een hongerke voelen opkomen door de geur die uit de oven komt en gezellig met twee laat lunchen. Het recept heeft iets heel zomers, maar is tegelijkertijd super geschikt als comfort food in de herfst.  Love it.

 

Ingrediënten (4p)

1 hele braadkip
olijfolie
150g pancetta (in blokjes of reepjes)
1tl venkelzaad
2 uien, in partjes
4 teentjes look, geplet
250ml witte wijn
70ml balsamicoazijn
1 blik tomatenblokjes (400g)
Een bakje kerstomaatjes
3 takjes rozemarijn
een snuif suiker

 

How To:

  1. Verwarm de oven tot 180°C
  2. Verwijder de kippenbillen van de kip. Snijd de kip aan de rugzijde open en maak plat (zodat je ze in een pan kan kleuren en zodat ze in de saus kan garen).
  3. Kleur de kip langs alle kanten in een pan met olijfolie.
  4. Leg de kip opzij. Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en stoof hier de ui, de pancetta, het venkelzaad en de look in aan. Laat een vijftal minuutjes stoven.
  5. Blus met de witte wijn en de balsamicoazijn en laat opnieuw een viertal minuten doorkoken, zodat de alcohol in de wijn verdampt en de scherpte van de azijn verdwijnt.
  6. Giet de inhoud van de pan in een ovenschaal en meng er de tomatenblokjes en een snuifje suiker door.
  7. Schik de kip in de saus.
  8. Voeg de rozemarijn en de kerstomaten toe.
  9. Zet een dik uur in een oven van 180°C.
  10. Ik serveerde met polenta, maar zou ook perfect gaan met bijvoorbeeld brood of ovenaardappeltjes.

Enjoy!

Posts created 59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven