We eten de laatste weken vaker koolhydraatarm. De uitdaging is dan om je groenten interessant genoeg te maken. Mijn absolute “Mr. interessante groentjes” is Yotam Ottolenghi. Deze tomaat-granaatappelsalade is dan ook voor 90% gestolen van hem. Maar ik ben niet echt een volgzaam type en het lukt me slechts zelden om een recept tot op de letter te volgen. Mijn versie (oh god nee ik beweer niet dat die beter is dan die van Yotam, gewoon lichtjes aangepast) is de volgende:
Ingrediënten:
300g trostomaatjes (van die kleintjes aan de steeltjes)
1/2 rode paprika
1/2 granaatappel
1 sjalot
1 teentje look
snuifje kaneel
snuifje nootmuskaat
snuifje chili
zwarte peper
1 kl balsamicoazijn
1 kl agavesiroop
snuif gedroogde oregano
verse basilicum
30ml olijfolie
zout
How to:
- Snipper de sjalot zo fijn als je kan.
- Snijd de paprika en trostomaatjes in kleine blokjes, maximaal de grootte van de granaatappelpitjes.
- Doe de gesneden groentjes in een kom en meng door elkaar.
- Meng in een apart kommetje de geplette look met de olijfolie, de balsamicoazijn, de agavesiroop, de oregano, de nootmuskaat, de kaneel, de chili en de zwarte peper.
- Meng bovenstaande ingrediënten tot een egale dresssing en schep die onder de groentjes.
- Net voor het serveren kruid je de tomatensalade nog af met zout.
Als je dit al vroeger doet onttrek je teveel vocht uit de tomaten en wordt de salade te nat. - Versnijd de verse basilicum en strooi over de salade.
Enjoy!