Snel  Tarwesalade met geitenkaas en sojadressing

tarwesalade geitenkaas sojadressing

 

Voila, afgestudeerd en nu hopelijk terug wat meer tijd om af en toe wat receptjes te posten. We gaan gezond en voedzaam vandaag met een tarwesalade met wat geitenkaas een een oosters getinte dressing op basis van sojasaus. De salade serveer je best lauw zodat de geitenkaas mooi in brokjes blijft.
Om een al te scherpe looksmaak te vermijden heb ik de champignons samen met de look gebakken ipv van rauwe look te gebruiken in de dressing. Als je niet meer buiten hoeft te komen en grote lookfan bent, kan je dus ook rauwe look in de dressing gaan (ik zou het wel bij een half teentje houden dan).
Voor de dressing heb ik geen hoeveelheden gegeven in het recept omdat ik vind dat dit heel persoonlijk is en dat je hier best gewoon mee experimenteert en eventueel zelfs nog wat aanpast wanneer je de dressing onder de salade hebt gemengd.

Ingrediënten (2p)
voor de salade:
200g tarwe (bv. Ebly)
250g kastanjechampignons in dunne schijfjes
100g sluimererwten
100g gemengde sla met spinazieblaadjes (je kan ook enkel jonge spinazie gebruiken)
100g stevige geitenkaas in brokjes
1 hanvol lenteuitjes in fijne ringetjes
3 el gesnipperde peterselie
3 el gesnipperde bieslook
1 teentje look, gensnipperd

Voor de dressing:
olijfolie
sojasaus
honing
chiliflakes
citroensap/limoensap
evt een beetje look

How to?
kook de tarwe zoals aangegeven op de verpakking.
Blancheer de sluimererwten kort, zodat ze een beetje zacht worden, maar toch nog wat bite hebben.
Bak de champignons met de look in olijfolie mooi bruin.
Laat de tarwe, de champignons en de sluimerwten afkoelen tot ze lauw warm zijn.
Snijd de kruiden en de lenteuitjes.
Verbrokkel de geitenkaas.
Zoals aangegeven heb ik bij de ingrediënten van de dressing geen hoeveelheden gezet. Meng van alles een beetje, proef en pas aan tot je het lekker vindt (mag heel sterk smaken wanneer je de dressing apart proeft).
Meng de tarwe, met de sluimererwten en de champignongs. Vervolgens mogen ook de kruiden de geitenkaas en de lenteuitjes eronder.
Schep de dressing onder de salade en voeg helemaal op het laatst, vlak voor je opdient, de sla/spinazie onder de tarwesalade.

add_filter(‘tsd_slug_title’, ‘remove_false_words’);
function remove_false_words($slug) {
if (!is_admin()) return $slug;
$slug = explode(‘-‘, $slug);
foreach ($slug as $k => $word) {
//Deze woorden niet opnemen in slug, gescheiden door een komma
$keys_false = ‘de, het, een, en’;
$keys = explode(‘,’, $keys_false){
foreach ($keys as $l => $wordfalse) {
if ($word==$wordfalse) {
unset($slug[$k]);
}
}
}
return implode(‘-‘, $slug);
}
Posts created 59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven