Klassiek | Steak tartaar

steak tartaarEr zijn lovers en haters en ik snap dat het idee van een hoopje rauw, gehakt rundvlees niet voor iedereen even appetijtelijk klinkt, maar amai, steak tartaar met frietjes, ik word daar blij van!
Ik vind het wel een must dat je je rundvlees met het mes hakt en niet door een molen doet (dat krijg je wel eens op restaurant), want dan is de hele textuur eraan.
Het receptje dat ik hier deel is steak tartaar zoals ik hem graag heb, maar het is vooral zaak om te zoeken naar welke verhoudingen jijzelf het liefste hebt. Ik hou zelf heel erg van worcester saus (dus als je er niet wild van bent misschien beter 1kl gebruiken in plaats van de 2 kl uit het recept).
Ik zou zeggen probeer zelf eens uit, speel wat met de verhoudingen van de tartaar en laat je niet afschrikken, het is echt heel makkelijk, I promise!

Combo: Lekker met frietjes en een slaatje.

Ingrediënten (1p)
150 steak (ik gebruik gepelde omdat die niet te duur is 🙂 )
1/2 sjalot, fijngesnipperd
een 10-tal kappertjes, grof gehakt
1el mayonaise
1kl scherpe mosterd
2kl worcester saus
2-3 druppels tabasco
1 eidooier
peper & zout

How to?
Snijd de steak eerst in reepjes en vervolgens in blokjes.
Nu je blokjes hebt gesneden ga je hakken, leg de blokjes in een hoopje op een snijplank en hak stevig terwijl je je mes. Draai het vlees vervolgens een kwartslag en herhaal. Dit doe je tot je de gewenste textuur hebt.
Meng nu de fijngesnipperde sjalot, de mosterd, de gehakte kappertjes, de worcester saus en de tabasco onder het vlees.
Kruid af met peper en zout.
Zet 5 min in de diepvries (bv terwijl je frietjes bakt), steak tartaar moet koud geserveerd worden.
Doe het vlees in een dresseerring op het bord.
Verwijder de dresseerring en leg de eierdooier op de tartaar.

Enjoy!

add_filter(‘tsd_slug_title’, ‘remove_false_words’);
function remove_false_words($slug) {
if (!is_admin()) return $slug;
$slug = explode(‘-‘, $slug);
foreach ($slug as $k => $word) {
//Deze woorden niet opnemen in slug, gescheiden door een komma
$keys_false = ‘de, het, een, en’;
$keys = explode(‘,’, $keys_false){
foreach ($keys as $l => $wordfalse) {
if ($word==$wordfalse) {
unset($slug[$k]);
}
}
}
return implode(‘-‘, $slug);
}

 

 

 

Posts created 59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven