Masterchef Australia is absoluut één van m’n favoriete kookprogramma’s. Helaas maken de Aussies het ons het niet makkelijk om vanuit België recepten uit de show terug te vinden. Challenge accepted! Spoel de tijd een paar plugins en vpns verder, kleine speurtocht naar de exacte aflevering voor deze spicy wortelen, pijnlijke constatatie… geen recept. Nergens, niet terug te vinden “on the internet”. Wel een 29s filmpje van Sarah die hier en daar wat ingrediënten vernoemt. Fair enough, da’s een begin. Ik voeg wat gezond verstand en Pinterest-inspiratie toe en kom tot volgend receptje. Verwacht je aan pikante (muntyoghurt zal je redden!), zoete gekarameliseerde wortelen.
Ingrediënten:
1 bussel jonge wortelen
1 bol look (jep een hele bol)
2 el chilipasta (naar smaak, afhankelijk van hoe pikant hij is)
2 el honing
Sap van 1 sinaasappel
5 takjes verse tijm
3 sjalotten grof gehakt
Zout & peper
100g Griekse yoghurt
Handvol munt grof gehakt.
How to:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd een bol look middendoor besprenkel met wat olijfolie en leg die al vast in een ovenschaal in de oven.
- Schrob met een sponsje het vuil van de jonge wortels. Schillen is bij jonge wortelen niet nodig.
- Marineer de wortelen met het sinaasappelsap, de chilipasta, de honing, de tijm, de sjalotten en het zout en zet 20 min opzij.
- Haal na die 20 minuten de bol look uit de oven. Duw de teentjes look uit de schil en plet ze een beetje. Meng ook de look onder de marinade.
- Schik de wortelen in de ovenschaal en rooster tot de wortelen zacht zijn en mooi gebruind aan de buitenkant (ongeveer 45 min, maar hangt af van de dikte van de wortelen).
- Serveer met de muntyoghurt. Die maak je door de Griekse yoghurt te mengen met de grof gehakte munt en af te kruiden met peper en zout.
Enjoy!