Broccolisoep met kruidenkaas

Broccolisoep met kruidenkaas

Koukleumen zoals ik hebben in de herfst nood aan verwarmende soepjes. Verse soep is toch vaak datgene dat erover schiet in een drukke weekplanning. Thank god for lazy mealprep Sundays!Bij ons wordt de nieuwe week aangevat met een pot soep en een grote ovenschaal verse lasagne (Thanks Tim). Lukt niet vaak, maar dat maakt me dubbel zo trots wanneer ik wel een keertje goed voorbereid aan de week start.

Ingredi├źnten┬á

1 grote broccoli, in roosjes
1 grote ui, grofgehakt
1/2 potje kruidenkaas (de mijne was met look, als je kruidenkaas zonder look neemt, stoof dan een teentje look aan samen met de ui)
2 blokjes kippenbouillon
2 blaadjes laurier
Peper & zout

Stap voor stap

  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de broccoliroosjes toe.
  3. Overgiet met water (ik gebruikte 1,5-2l, maar zorg er gewoon voor dat de groenten goed onderstaan).
  4. Voeg de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe.
  5. Laat een half uurtje zachtjes koken.
  6. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
  7. Voeg de kruidenkaas toe en mix glad.
  8. Kruid af met peper en zout. Niet zuinig zijn met de peper, de soep mag een beetje pit hebben, dan is ze extra verwarmend op koude dagen.

Smakelijk!

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven