Provençaalse paprikasaus

In de winter vind ik het fijn om af en toe een super zomers recept te maken. Deze Provençaalse paprikasaus smaakt voor mij absoluut naar zomer. Wat in dit recept echt een verschil maakt is de kwaliteit van het paprikapoeder. Ik serveerde de paprikasaus op de foto met een stukje gegrilde steak, maar ik ben er zeker van dat dit ook prima past bij gegrilde of geroosterde kip, gehaktballen (al dan niet veggie) of haloumi.

Tip: Ik gebruikte gerookt paprikapoeder uit Murcia dat ik vond bij Ace of Spices.

Ingrediënten

1 rode paprika
1 gele paprika
1 grote ui in halve ringen
2 tenen look, geplet
2 takjes rozemarijn
Enkele takjes tijm
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 kl gerookt paprikapoeder
Zwarte peper en zout naar smaak
Snufje suiker
Snufje cayennepeper
Olijfolie

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de ui in halve ringen.
  3. Leg de paprika’s in de oven om te roosteren.
  4. Zet een sauspan op het vuur. Verwarm een scheut olijfolie.
  5. Stoof de uien 10 tot 15 minuten glazig, zonder ze te kleuren. Tijd nemen voor deze stap loont de moeite ;-).
  6. Doe de tomatenpuree bij de uien en laat even meebakken. Voeg na een minuutje ook het paprikapoeder, de rozemarijn en de tijm toe.
  7. Voeg de tomatenblokjes en een snufje suiker toe. Kruid bij met peper en zout.
  8. Laat een 10-tal minuutjes pruttelen.
  9. Haal de paprika’s uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen tot je ze kan vastnemen. Verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
  10. Voeg de paprikareepjes toe aan de saus. Laat nog een 5-tal minuutjes doorpruttelen.
  11. Kruid indien nodig bij met nog wat peper of zout.
  12. Haal de tijm en rozemarijntakjes uit de saus voor je ze serveert.

Enjoy!

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven