Peren met kaneel, cacao en peper

Ontbijt met gestoofde peren

We hebben in ons tuintje 2 perenbomen. De eerste oogst is klaar, daar hebben we helemaal niks voor moeten doen en toch ben ik er ongelofelijk trots op. Leuk zo’n perenbomen, al is het redelijk stom dat al die peren dan plots op 5 dagen rijp zijn en je dus 1 keer per jaar met een 60-tal rijpe peren in je koelkast zit. Desserten zijn niet m’n ding, ontbijtjes met fruit zijn dat wel. Daar dan maar peren aan toe voegen de komende dagen. Cacao en kaneel zijn klassiekers, de peper geeft het een beetje spice om wakker te worden.

Ingrediënten

  • Griekse Yoghurt
  • 2 peren
  • 1kl cacaopoeder
  • 1kl kaneel
  • Enkele druppels citroensap
  • Scheutje water
  • Snuif versgemalen zwarte peper

How to

  1. Snijd de peren in blokjes van ongeveer 1cm3.
  2. Zet een pan op matig vuur en doe de perenblokjes met een scheutje water in pan.
  3. Voeg het cacoapoeder, de kaneel en de peper toe.
  4. Roer goed om en laat even pruttelen.
  5. Als de peren een beetje zacht geworden zijn (zorg wel dat ze nog wat bite behouden) voeg je enkele druppels citroensap toe.
  6. Serveer met Griekse yoghurt.

Enjoy!

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven