Mejadra: Midden-Oosters gekruide linzen en rijst

Mejadra, Mujadar, M’jadra de naam zou afhangen van waar in het Midden-Oosten je je juist bevindt. De details moet ik je schuldig blijven. Het recept is simpel, de gekarmeliseerde uien en kruiden zorgen voor super veel smaak, wat er voor zorgt dat dit een sexy afwisseling is voor gekookte rijst of een simpele couscous bij een Midden-Oosterse maaltijd (Lees: anything Ottolenghi bijvoorbeeld).

Ingrediƫnten (2-3 p als bijgerecht)

  • 2 uien in halve ringen
  • 60g ongekookte rijst
  • 60g ongekookte linzen
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl komijn
  • 1tl kurkuma
  • 0.5 tl kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie

How to:

  1. Kook de linzen 10 min, giet af en zet opzij.
  2. Zet een pot op het vuur, verwarm een scheut olijfolie en begin met heb bakken van de uiringen. Laat de ringen op een middelmatig vuur garen tot ze helemaal zacht en bruin zijn. Voe
  3. Voeg een scheutje extra olijfolie toe en voeg vervolgens de kruiden toe aan de uien (koriander, komijn, kurkuma, kaneel).
  4. Voeg de rijst toe en laat ook die even mee “bakken”.
  5. Voeg de linzen toe en voeg water toe tot alles net onder staat.
  6. Doe een deksel op de pot en laat op een laag vuur 20min garen (of tot de rijst en linzen helemaal gaar zijn). Controleer op het einde van de gaartijd of er nog wat vocht in de pot zit. Voeg een extra scheutje water toe indien nodig om aanbranden te voorkomen.
  7. Kruid af met peper en zout.

Enjoy

Posts created 64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven