Snelle lasagne met ham en artisjok

Lasagne met artisjok en ham

Een lasagne die smaakt zoals een pizza, geef toe dat klinkt niet slecht. Blijven lezen dan maar, want het wordt nog beter. Deze beauty staat binnen de 20 minuten in de oven, ideaal voor een drukke weekavond dus. Waarom is deze lasagne zo snel klaar? Ik gebruik een fles passata (van goede kwaliteit) in plaats van verse tomatensaus, geen gesudder nodig. En daarbovenop kunnen de ham en de artisjokken rechtstreeks vanuit hun respectievelijke pakje en bokaal in de ovenschotel. Eigenlijk doe je dus niet meer dan wat flessen, bokalen, blikken en pakjes opentrekken, laagjes maken in de ovenschotel en wachten maar.

Ingrediënten

200g gedroogde lasagnevellen
1 bokaal of blik artisjokken (ong. 400g)
1 pakje gekookte ham (ong. 150g)
Een fles passata van goede kwaliteit (600ml)
1 grote tomaat
2 el oregano
2 bollen mozarella
een drietal eetlepels geraspte parmezaan
Zout
Peper

Stap voor Stap:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg je lasagnevellen in een bakje met koud water om ze kort te weken (je hoeft niet te wachten, ga meteen verder met stap 3).
  3. Neem je ovenschotel en giet een dun laagje passata op de bodem van de schotel. Kruid de passata met peper en zout.
  4. Snijd de tomaat in dunne schijfjes en leg er een paar in het laagje passata.
  5. Leg er een laag van de geweekte lasagnevellen op. Deze lasagne mag wat rommelig zijn, daarom brak ik de lasagnevellen in willekeurige grote stukken voor ik ze in de schaal schikte.
  6. Giet 1/3 van de overgebleven passata over de pastavellen en kruid af met peper en zout. Vervolgens een laagje tomaten, een laagje ham, die je ook in grove stukken scheurt en 2/3 bol mozzarella, eveneens in grote stukken gescheurd. Ga verder met een dun laagje parmezaan.
  7. Herhaal stappen 5 en 6 nog een tweede keer.
  8. Leg de laatste laag lasagnevellen in de ovenschotel. Snijd de artisjokken in 4 en verdeel ze over de ovenschotel. Werk af met nog een laatste laagje passata, peper, zout, de overgebleven mozarella en parmezaan.
  9. Als laatste strooi je een gulle hoeveelheid oregano over de lasagne, dit zorgt mee voor de typische pizzageur.
  10. Bak de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven. De lasagne is klaar als de kaas gesmolten is en de saus mooi borrelt. Check na 15 minuten even of de artisjokken niet te snel kleuren en zet eventueel de oven wat lager (180°C).

Enjoy!

P.S. Dit recept is perfect om 2 dagen van te eten, warmt prima op.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven