Kabeljauwhaasje met erwtenpuree en wokgroentjes

kabeljauw erwtensoep

Ik maakte deze aangepaste versie van een Pascale Naessens recept voor kerstavond. Feestelijk, best makkelijk en vooral niet te zwaar…  Er kwamen op dat moment nog feestjes en calorieën genoeg aan. Tegen alle Pascale-regels in serveerde ik wel met puree die ik opwerkte met een beetje zure room.

Ingrediënten (4p)

4 kabeljauwhaasjes
400g diepvrieserwten
3 teentjes look
3 el groene curry
olijfolie
boter
250g Sluimererwten
250g groene kool
sesamolie
Peper en zout

How To

  1. Kook de erwten een 6-tal minuten in een beetje water samen met de fijngesnipperde look en de groene curry (zorg dat de erwtjes net onder staan).
  2. Mix als de erwten gaar zijn.
  3. Snijd de sluimererwtjes in stukjes en de chinese kool in reepjes.
  4. Bak je groentjes met sesamolie in een wokpan. Zorg er wel voor dat ze krokant blijven.
  5. Bak de kabeljauw in half olijfolie half boter en kruid met peper en zout.
  6. Serveer in een diep bord (eventueel met puree die je opwerkt met wat zure room).

Smakelijk!

Posts created 64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven