Home made sweet chili saus, met boontjes

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik niet zo’n fan ben van zoet in hartige gerechten. Pizza Hawaï is zo eentje waar ik koude rillingen van krijg :-).

Maar sweet chili saus is iets helemaal anders. Als je deze blog een beetje volgt weet je ondertussen ook dat ik wel van de zuid-oost Aziatische keuken houd. Why? Onder andere omdat ze de combinaties van de verschillende smaken zoveel subtieler lijken te gebruiken dan dat wij West-Europeanen dat doen. Toch vind ik de sweet chili saus die je in onze supermarkten vindt nog steeds veel te zoet. Voor m’n Asia-night-dinner-date afgelopen zondag ging ik dan ook op zoek naar een authentieker recept.

Ik maakte het hier met boontjes (lees: meng de chili-saus onder gekookte sperziebonen), maar kan ook met loempia’s, paksoi, broccoli, calamari…

P.S. Benieuwd naar die Asia-night-dinner-date, volg me dan ook op Instagram @byine.foodblog.

Ingrediënten:

1 teentje look
1 eetlepel Chilipasta (ik haalde mijn chilipasta bij de Marokkaan, maar je vindt ‘m ongetwijfeld ook in Aziatische winkels. Let wel op dat deze niet gezoet is. Het is very hot stuff, ik geef 1 eetlepel aan, maar eigenlijk is het eerder, as much as you can handle 😉 )
5el suiker
200ml water
100ml rijstwijnazijn
1el maiszetmeel
Gekookte boontjes

How to:

  1. Meng de ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook.
  2. Laat een paar minuutjes doorkoken tot de scherpte van de azijn verdwenen is en de suiker is opgelost.
  3. Lost het maïszetmeel op in een klein scheutje water.
  4. Voeg toe aan het chili-mengsel en laat nog 1 minuut doorkoken tot de saus wat dikker wordt.
  5. Meng in dit geval onder gekookte boontjes, maar zoals hierboven aangegeven zijn er veel meer combo’s mogelijk.
  6. Laat de overschot van de saus afkoelen en bewaar in een gesloten bokaal in de koelkast.

 

Smakelijk!

 

Posts created 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven