Griekse oven patatjes met look en citroen

Ik maak deze patatjes zo vaak en ik word er elke keer zo gelukkig van. Ja, ik kan dat hebben met eten. En ja, nog steeds grote fan van Grieks. Deze aardappelen worden gegaard in kippenbouillon en citroensap, samen met veel look en zwart peper. In een hete oven zie je goudbruine blazen op de patatjes omhoog bubbelen en dan weet je dat je goed zit…

Ingrediënten (2p):

300 gram aardappelen in blokjes
500ml kippenbouillon
Sap van een halve citroen
min. 5 tenen look, gepeld en gekneusd (lees: je klopt er is met de achterkant van je mes op)
Peper
Zout

How to:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes (niet te klein).
  3. Verdeel de aardappelblokjes en tenen look over een ovenschaal.
  4. Giet 1.5-2cm bouillon in de schaal (ik schreef 500ml, maar het hangt een beetje van de grootte van je schaal af, je wilt dat de aardappel ongeveer half onder staan).
  5. Pers het sap van een halve citroen uit over de aardappelen.
  6. Kruid af met stevig wat zwarte peper en zout.
  7. Zet een 50 min in de oven (afhankelijk van je oven en de grootte van je aardappelblokjes)
  8. Halfweg schep je de aardappelen even om, daarna niet meer, je wilt echt dat ze mooie goudbruine blazen hebben op het einde. Als het goed is is bijna alle bouillon geabsorbeerd door de aardappelen.

Smakelijk!
Trust me on this one 😉

Posts created 63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven