
Ik maak deze patatjes zo vaak en ik word er elke keer zo gelukkig van. Ja, ik kan dat hebben met eten. En ja, nog steeds grote fan van de Griekse keuken. Deze aardappelen worden gegaard in kippenbouillon en citroensap, samen met veel look en zwarte peper. Wanner je in de hete oven, goudbruine bellen op de patatjes omhoog ziet bubbelen, dan weet je dat het goed zit…
Ingrediënten (2p):
400 gram aardappelen in grove stukken
500ml kippenbouillon
Sap van een halve citroen
min. 5 tenen look, gepeld en gekneusd (lees: je klopt er is met de achterkant van je mes op)
Peper
Zout
How to:
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
- Verdeel de aardappelen en tenen look in een ovenschaal.
- Giet 2cm bouillon in de schaal (ik schreef 500ml, maar het hangt een beetje van de grootte van je schaal af).
- Pers het sap van een halve citroen uit over de aardappelen.
- Kruid af met stevig wat zwarte peper en zout.
- Zet een 50 min in de oven (afhankelijk van je oven en de grootte van je aardappelstukken)
- Halfweg schep je de aardappelen even om, daarna niet meer, je wilt echt dat ze mooie goudbruine blazen hebben op het einde. Als het goed is, is op het einde bijna alle bouillon geabsorbeerd door de aardappelen.
Smakelijk!
Trust me on this one 😉