Hotspot  Black Smoke in Antwerpen

Photo by @BlackSmoke

Ik ben al fan sinds de vernieuwde versie van café De Pelgrim. Maar de laatste tijd gebeurde er nog heel wat op het domein van Stadsbrouwerij De Coninck. Je vindt er onder andere de prachtige slagerij van Luc De Laet, kazen geselecteerd door de familie Van Tricht, ambachtelijk brood gemaakt door Yves Guns (ex Dôme). En sinds november ook een barbecuerestaurant, Black Smoke. Straffe namen achter deze nieuwkomer zijn Kasper Stuart (de man die we kennen van Smokey Jo’s Garage) en barbecue-kampioen Jord Althuizen. Na een roadtrip langs maar liefst 40 BBQ-joints in de States, besloot het duo de echte Amerikaanse barbecue-flavors naar Antwerpen te brengen. En hoe!

Overload nachos om mee te starten (too hungry to photograph, sorry!). Loaded met superzachte pulled pork, salsa, guacamole, jalapeños, cheddar en zure room. We wisten tot nu toe nog niet helemaal wat te verwachten van deze nieuwkomer, maar de toon werd meteen gezet.

Daarbij een “Tank 7”, een farmhouse ale uit de Kansas City Boulevard Brewery, en zonder overdrijven één van de lekkerste biertjes die ik ooit proefde. Zacht en verfijnd, uitproberen is de boodschap.

Het hoofdgerecht dan. Ik liet me overhalen om all the way te gaan (ik geef toe, ik vond het wel makkelijk dat ik dan geen echte keuze hoefde te maken): Black BBQ bonanza om te delen. Los erover ik, geef het toe. De BBQ bonanza bestaat uit en halve gerookte kip, een dry rub rib, een beer sausage, nog wat van die zachte pulled pork die we op de nachos al mochten proeven en een  9to1 brisket (korst met 90% peper, 10% zout). Daarbij komen rozemarijnaardappeltjes met een heerlijk sausje en een jalapeño-coles-law. Overload, overload en nog eens overload, maar allemaal zooo lekker. Denk ribbetjes waar het vlees vanaf valt, sappige kip met rokerige tonen, gepeperd rundvlees dat je zonder mes kan portioneren. Enkel de bierworst was minder mijn ding.

Voor een eerste review lijk ik alles behalve kritisch, maar Black Smoke is echt een winner. Dames als je wilt scoren op date, neem echte venten hier mee naartoe. Dames als je een no-shame-calories-don’t-count-today-ladies-night wilt, look no further.

Ik ga terug! Heb ik daar nog redenen voor nodig? Nope! Heb ik ze? Ja: Project X, een bier op basis van de hop van Duvel en de mout van McChouffe (correct me if i’m wrong), moet ik nog proberen, maar was helaas op. Ook de steaks zou ik graag nog is proeven? Kasper, Jord, ik stel voor dat jullie deze zomer verhuizen naar buiten en dat we die steak & beer date houden waar de Smokey Jo’s Garage was..

Meer info of meteen reserveren : www.blacksmoke.be

Posts created 64

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven