Vietnam  Kip met chili en citroengras

Omdat smaken zo goed herinneringen naar boven kunnen brengen. Omdat deze kip ons even terug naar Hue in Vietnam brengt. Terug naar dat gezellige kleine restaurantje waar we “eens chique gingen eten”. Een heerlijke en gezellige dinnerdate tijdens een zalige reis. Dat is waar deze “chili & lemongrass chicken” me steeds weer terug aan doet denken.

Ingrediënten 2p:

2 kipfilets
2-3 stengels citroengras
2 rode pepers
2 teentjes look
een neutrale olie
Vissaus
limoen
(Zout)

How to:

  1. Snijd de kip in kleine blokjes.
  2. Hak het citroengras zo fijn mogelijk. Hak ook de look en de chilipeper fijn.
  3. Zet een pan op het vuur en verwarm de olie. Bak hierin het citroengras op een matig vuur. Na een tweetal minuten voeg je ook de look en chili toe. Laat nog enkele minuten stoven tot alles goed begint te geuren, maar de look nog niet kleurt.
  4. Zet het vuur wat hoger en voeg de kippenblokjes toe.
  5. Bak de kipjes op een hoog vuur goudbruin.
  6. Helemaal op het einde voeg je de vissaus toe. Ik gebruik niet graag te veel vanwege de felle smaak en doe daarom vaak half vissaus, half zout. Maar volg hier je eigen voorkeur.
  7. Werk af met enkele druppels limoensap.

Je serveer met rijst en bijvoorbeeld paksoi. Of maak het zoals ik deel van een Vietnamese tafel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *