Thaise fishcakes met komkommmerdressing

Ik geef toe, ik ben zelf eerder voorzichtig wanneer het op fishcakes aankomt. “The real deal” in Thailand kan echt heel veel vissaus bevatten en smaakt daarom wel erg sterk naar gefermenteerde vis. Ook de textuur is soms ook echt rubberig. Dit recept is gematigder en door de vis niet te lang te blenden behoud je ook een aangename textuur. Deze fishcakes zijn voor mij echt comfortfood, de komkommerdressing maakt ze lekker fris. Om er een volwaardige maaltijd van te maken serveer je met een noedelsalade vol verse groentjes.

Ingrediënten 2-3p:

Fishcakes:
300g tilapiafilet
1 ei
3 el maiszetmeel
1 el vissaus
1 tl palmsuiker
2 el rode curry pasta
3 kaffir lime leaves
neutrale olie

Komkommerdressing:
60ml rijstazijn
60g suiker
een snuifje zout
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 groene chili, fijn gesnipperd
1/2 komkommer in fijne blokjes

How to:

  1. Meng de suiker met de rijstazijn en zet in een klein pannetje op het vuur. Verwarm tot de suiker opgelost is en haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de sjalot, de komkommer en de chili onder het afgekoelde mengsel en laat verder afkoelen in de ijskast.
  3. Voor de fishcakes meng je alle ingrediënten (behalve de olie) in een blender tot een gladde massa. Mix niet te lang, het mengel mag nog een beetje textuur behouden, anders worden de fishcakes rubberig.
  4. Vorm in de fishcakes met je handen. Dit gaat het makkelijkst als je je handen natmaakt.
  5. Laat een bodempje olie heet worden in een pan. Bak de fishcakes goudbruin (ongeveer 3 min per kant, afhankelijk van de grootte).
  6. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de komkommerdressing

Je kan de fishcakes als hapje/voorgerecht serveren met enkel de komkommerdressing of met een noedelsalade als hoofdgerecht.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *