Stoofpotje van lam en kweepeer

Ik postte eerder deze week op Instagram de kweeperen waar ik ’s avonds mee ging koken. Ik at ze nog nooit eerder en baseerde me dus losjes op een recept van Jane Hornby. Kweepeer is licht fruitig, maar veel minder zoet dan bijvoorbeeld stoofpeertjes, pruimen of ander fruit dat je in hartige gerechten zou gebruiken. In dit recept zorgden ze voor een fijn tegengewicht in combinatie met het iets vettigere lamsvlees.

Ingrediënten:

500, lamsschouder in blokjes
2 kweeperen, geschild en in grove stukken gesneden
2 uien, gesnipperd
4 teentjes look, geplet
1 citroen
2tl kaneel
1tl korianderpoeder
1 potje saffraanpoeder
400g passata
400ml rundsbouillon

How to:

  1. Verwarm je oven voor op 160°C.
  2. Bak de blokjes lamsschouder langs alle kanten goed bruin in olijfolie.
  3. Leg de blokjes opzij, zet het vuur wat lager en stoof de ui en de knoflook glazig.
  4. Voeg enkele strips citroenzeste toe (ik gebruikte hier voor een dunschiller en een drietal strips zeste.
  5. Meng de kruiden onder uien en look en laat 2 min mee bakken.
  6. Voeg de passata toe en laat nog een minuutje stevig doorpruttelen.
  7. Doe het lamsvlees terug in de pot, voeg ook de kweeperen toe.
  8. Voeg rundsbouillon toe tot het vlees en de kweeperen net onder staan (ik schreef 400ml, maar dat is dus maar een indicatie, afhankelijk van de pot die je gebruikt).
  9. Doe het deksel op de pot en zet 2u in een oven van 160°C.
  10. Als de saus te lopend is kan je nog even zonder deksel verder inkoken op een matig vuur.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *