Spicy geroosterde wortelen met muntyoghurt

Spicy zoete wortelen

Als je hier aandachtig meeleest dan weet je al dat Masterchef Australië m’n favoriete kookprogramma aller tijden is (ook deze Spaanse koteletjes komen uit de show) Helaas heeft Tenplay het niet makkelijk gemaakt om vanuit België de recepten van de show te kunnen vinden. Maar na het installeren van een extra plugin en het zoeken naar de juiste aflevering voor deze spicy wortelen, pijnlijke constatatie… geen recept. Nergens, nowhere, niet terug te vinden “on the internet”. Behalve een 29s filmpje van Sarah die hier en daar wat ingrediënten vernoemt. Fair enough, da’s een begin. Dat filmpje mengen we met wat common sense en wat Pinterest inspiratie en dan kom ik tot het volgende recept. Verwacht je aan pikante (muntyoghurt to the rescue!), zoete met veel look, gekarameliseerde wortelen.

Ingrediënten:

1 bussel jonge wortelen
1 bol look (jep een hele bol).
2 el chilipasta (afhankelijk van hoe pikant hij is. Ik kocht de mijne in een marokkaans supermarktje).
2 el honing
Sap van 1 sinaasappel
5 takjes verse tijm
3 sjalotten grof gehakt
Zout & peper
100g Griekse yoghurt
Handvol munt grof gehakt.

How to:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd een bol look middendoor besprenkel met wat olijfolie en leg die al vast in een ovenschaal in de oven.
  2. Schrob met een sponsje het vuil van de jonge wortels. Schillen is compleet overbodig.
  3. Marineer de wortelen met het sinaasappelsap, de chilipasta, de honing, de tijm, de sjalotten en het zout en zet 20min opzij om te marineren.
  4. Haal na die 20 minuten de bol look uit de oven. Duw de teentjes look uit de schil en plet ze een beetje. Meng ook de look onder de marinade.
  5. Schik de wortelen in de ovenschaal en rooster voor 45min of tot de wortelen zacht zijn en mooi gebruind aan de buitenkant.
  6. Serveer met de muntyoghurt. Die maak je door de Griekse yoghurt te mengen met de grofgehakte munt en wat af te kruiden met peper en zout.

Heerlijk als deel van een vegetarische maaltijd, maar past ook perfect bij een stukje gegrild lamsvlees.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *