Italië  Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti puttanesca italië pasta

Hooray, bijna weekend! Tijd voor nog eens een pasta gerechtje, het vorige is alweer bijna een maand oud. Snel en klassiek receptje deze keer en op de ansjovisjes na, ook vegetarisch ;-). Ik vind het fijn bij puttanesca dat je op een half uurtje toch een pastasaus bomvol smaak op tafel kan zetten, perfect voor op een drukke, zomerse avond. En deze dagen mijn manier om te kunnen omgaan met alle vakantiefoto’s die op Facebook verschijnen.

Dit is trouwens zo’n pastarecept waarbij het echt van belang is om de pasta nog even een minuutje in de saus te laten voor je opdient , zodat elke spaghetti sliert een laagje tomatensaus krijgt en het zetmeel van de pasta, de saus net dat tikkeltje rijker maakt. Grappig detail, puttanesca is letterlijk vertaald, pasta op wijze van de hoeren :-).  Op naar het Puttanesca recept:

Ingrediënten (2p):
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 fijngesnipperde ui
2 geplette teentjes look
1 el tomatenpuree
een snuif gedroogd tijm
een snuif gedroogde oregano
1 laurierblad
200g spaghetti
4 ansjovisjes (op olie)
2 el kappertjes, grof gesneden
een handvol zwarte olijven, in grove stukjes
gedroogde chiliflakes naar smaak
Peterselie
Peper en zout
Parmesan

How to?
Stoof de gesnipperde ui glazig in olijfolie.
samen met de look voeg je de ansjovisjes toe en stoof je tot de anjovisjes weggesmoltenzijn en de look zacht is geworden.
Laat de tomatenpuree even mee garen met de look en de ui, waarna je de tomatenblokjes, de gedroogde tijm, oregano, de chili flakes en het laurierblad toevoegt.
Laat de saus rustig pruttelen terwijl je water voor de pasta opzet en deze kookt (1 minuut korten dan wat er voor all’dente op de verpakking staat).
Als je de pasta in het kokend water hebt gedaan is het tijd om de kappertjes en de olijven aan de saus toe te voegen.
Voor je de spaghetti afgiet voeg je 1 pollepel van het kookvocht toe aan de puttanescasaus.
Kruid vervolgens de saus af met peper en zout.
Giet de pasta af en roer deze onder de saus.
Draai het vuur onder de saus uit en laat 1 minuutje ‘trekken’.
Serveer met wat parmesan.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *