Italië Spaghetti all’ amatriciana

img_3088

 

Onze weekends kunnen nogal druk zijn. Vooral onze zaterdagen staan vaak in het teken van volleybalwedstrijden. Die matchen spelen we ofwel vroeg ofwel ver en bijna zo goed als zeker op een moment waarop je normaal gezien eet. (Maar we doen dat graag he 🙂 ). Vaak zijn het op die zaterdagen snelle pasta’s als lunch. De all’amatriciana is zo snel en makkelijk dat dit recept meer dan 1 keer per maand haalt op zaterdagmiddag.

Ingrediënten:

250g spaghetti
400g passata
200g gerookte spekblokjes
1 grote ui in ringen
1 teentje look
parmesan
Olijfolie
zout
Cayennepeper of chilipoeder

 

How to:

  1. Zet een ruime pot met gezouten water op om de spaghetti in te koken.
  2. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg de spekjes toe, zet het vuur wat hoger en laat alles even doorbakken tot de spekjes beginnen kleuren.
  4. Kook de pasta 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking.
  5. Voeg de passata toe aan de uien en de spekjes en laat sudderen tot de pasta gaar is.
  6. Kruid de saus met chilipoeder (naar smaak) en zout. Ik voeg nu pas zout toe omdat de spekjes al wat zout afgeven aan de saus.
  7. Schep een pollepel van het kookvocht van de pasta bij de saus en giet de spaghetti af.
  8. Meng de spaghetti onder de saus en laat nog 30s op het vuur staan.
  9. Serveer met parmesan.

 

Smakelijk! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *