Spaanse risotto met chorizo

Spaanse risotto, klinkt gek, of meer zelfs, klinkt heel erg fout :-). Wat bedoel ik hiermee? Ik gebruikte de smaken uit de Spaanse keuken (chorizo, paprika, tomaat..), maar nam het kookproces van risotto.  Een voor de koelkast bedacht dinner for one, maar ik vond ‘m toch de moeite om hier neer te schrijven.

Ingrediënten (2p)

150g chorizo in kleine blokjes
200g risotto rijst
1 gele paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, geplet
2 tomaten in blokjes
paprikapoeder
cayennepeper
zwarte peper
zout
800ml groentebouillon
2 citroenpartjes
Geraspte parmesan (optioneel)

How to

  1. Bak de chorzio-blokjes in een klein beetje olijfolie. Het vuur mag vrij hoog staan zodat de stukjes chorizo een beetje krokant worden. Haal de blokjes uit de pan en zet opzij (de olie blijft in de pan).
  2. Zet het vuur lager en stoof de ui en de look tot ze zacht zijn in de chorizo olie.
  3. Voeg de paprikablokjes toe en laat even mee stoven.
  4. Voeg als laatste ook het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Ik was niet zuinig met de cayenne, want dit gerechtje mag best wat pit hebben.
  5. Doe de rijst bij in de pan en laat de korrels even ‘bakken’ voor je de bouillon begint toe te voegen.
  6. Voeg nu beetje per beetje de bouillon toe en roer regelmatig (risotto style dus).
  7. Het gerecht is klaar als de rijst gaar is. Let op dat je de risotto niet te droog laat worden op het einde, een fout die ik zelf wel eens maakte :-).
  8. Kruid op het einde af met peper en zout en voeg enkele druppels citroensap toe.
  9. Serveer met een citroenpartje en werk eventueel af met wat parmesan.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *