Spaanse koteletjes met chorizo-rijst

Masterchef Australia is één van mijn favoriete tv-programma’s. Het niveau van de “homecooks” down under is crazy, hun toewijding zotjes. De notitie ‘Masterchef Receptjes’ is ondertussen de langste notitie ooit gemaakt op mijn iPhone. Dit is het eerste recept van seizoen 8 dat ik ook effectief klaargemaakt heb. ‘Elena’s Spanish pork and rice‘ lagen aan de basis, maar ik maakte een net iets eenvoudigere versie. Zoals de jury het zo mooi zei: Spanish check, flavours check, sunshine on a plate check.

Ingrediënten (2p)

Gemarineerde Koteletjes:

2 Varkenskoteletten
Zeste van een halve citroen
2 teentjes look, geraspt
1 el paprikapoeder
1 tl Chilipoeder
olijfolie
Zout

Spaanse rijst:

1,5 koffietasje rijst
1 – 1,5l kippenbouillon
1 ui, in heel fijne blokjes
2 teentjes look, geplet
1 rode paprika in heel fijne blokjes
75g Chorizo in fijne blokjes
1el paprikapoeder
1tl chilipoeder
1 potje/dosis saffraan
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie
Zout

 

How To:

  1. Meng alle ingrediënten van de marinade, wrijf de koteletjes er mee in en laat minstens 1u marineren.
  2. Bak de Chorizo-blokjes in een droge pan. Leg de blokjes aan de kant, maar laat het vrijgekomen vet in de pan.
  3. Voeg wat olijfolie toe aan het chorizovet en stoof hierin de ui en de look aan. (Ik gebruik een pan om de rijst in te maken, geen pot). Stoof een 3-4min tot de ui glazig is.
  4. Voeg de paprikablokjes toe en laat ze kort meestoven
  5. Voeg de rijst toe en laat ook die kort meebakken tot hij een beetje transparant wordt.
  6. Doe de Chorizoblokjes terug mee in de pan.
  7. Kruid met Chilipoeder, paprikapoeder en saffraan en laat ook de kruiden nog een minuutje meebakken.
  8. Blus af met wat kippenbouillon.
  9. Laat de rijst de bouillon absorberen en bevochtig dan opnieuw. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer ondertussen regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt.
  10. Grill ondertussen de koteletten in een hete grillpan. Draai ze tijdens het bakken maar 1x, in de helft van de gaartijd, zodat je duidelijke de grillmarkeringen aan beide kanten van het vlees hebt.)
  11. Wanneer de rijst bijna gaar is, breng je verder op smaak met zout en citroensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *