Shakshuka

Shakshuka met paprika en aubergine

Shakshuka

Shakshuka is een hartig éénpansgerecht uit de Israëlische keuken dat eigenlijk als ontbijt wordt gegeten. Maar aangezien ik ’s ochtends niet moedig genoeg ben om er een half uur vroeger voor op te staan, bombardeerden we het deze week tot avondmaal. In de ‘pure’ versie zit meestal geen aubergine, maar het woord ‘shakshuka’ betekent zoveel als ‘mengeling’, dus why not ?!

Ingrediënten:

1 aubergine
1 gele paprika
1 Rode Paprika
1 grote ui
3 teentjes look
1tl gerookt paprikapoeder
2tl komijn
1tl harrissa
peper & zout
een snuifje kandijsuiker of 1tl kandijsiroop
een handvol gehakte koriander
een handvol gehakte peterselie
2 eieren
1 ciabattabrood
olijfolie

How To:

  1. Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1cm dik en besprenkel met olijfolie.
  2. Gril de plakken in een hete grillpan.
  3. Verwarm een oven voor op 180°
  4. Snijd ondertussen de paprika’s en uien in reepjes en plet de look.
  5. Stoof de ui glazig in een diepe pan met een ruime hoeveelheid olijfolie.
  6. Voeg de look toe, laat 1 min meestoven en voeg dan de paprikareepjes toe.
  7. Laat bakken tot de paprikareepjes zacht beginnen worden.
  8. Voeg de harrissa, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en laat nog 30sec meebakken.
  9. Snijd de gegrilde stukken aubergine in 4 en voeg toe bij de rest van de shakshuka.
  10. Doe nu het blik tomatenblokjes bij de groentjes en laat 5min pruttelen. Na 5 minuten werk je af met peper, zout en de kandijsiroop.
  11. Meng de helft van de peterselie en de koriander onder de shakshuka
  12. Breek voorzichtig de eiren over de groentemengeling.
  13. Zet de shakshuka nog een 5-tal minuten in de oven (tot de eieren gaar zijn, maar de dooiers nog lopend zijn).
  14. Werk af met de rest van de koriander en peterselie
  15. Serveer met versgebakken ciabatta.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *