Herfstsalade met rode biet, sinaasappel, veldsla en geitenkaas

Salade rode biet

Deze salade met rode biet viert de laatste zonnestralen en zegt tegelijkertijd hallo tegen de herfst. het aardse van de rode biet combineert heel fijn met het zoete van de sinaasappel, het zure van de balsamicodressing en het zoute van de geitenkaas. Heerlijk als brunch/lunch in het weekend!

Zij die mij een beetje kennen zijn waarschijnlijk verbaasd dat ik een receptje met fruit in een hartig gerechtje post, maar hier past het echt. En wat zou een Ine-regel zonder goede uitzondering zijn ;-).

Ingrediënten 2p:

4 opgelegde rode bieten
1 sinaasappel
200g veldsla
150g geitenkaas
100g walnoten

enkele eetlepels sap van de sinaasappel
olijfolie
balsamico-azijn

versgebakken, warm brood

How to :
  1. Snijd de biet in heel dunne plakjes, laat het ons chique “carpaccio van rode biet noemen”.
  2. Schik de plakjes biet op de bodem van een diep bord.
  3. Snijd de sinaasappel “a vif” (als ‘a vif’ Chinees is voor jou, dan doet Jeroen Meus het mooi voor in dit filmpje).
  4. Schik de plakjes sinaasappel over de biet.
  5. Knijp nadat de de sinaasappel geleden hebt de overgebleven vliesjes uit boven een kommetje. Ze vormen de basis voor je dressing.
  6. Je maakt de dressing door aan het sinaasappelsap gelijke delen olijfolie en balsamicoazijn toe te voegen. Kruid tot slot af met peper.
  7. Rooster de walnoten kort in een droge pan en had ze grof
  8. Was de veldsla en schik in het bord.
  9. Doe een beetje dressing over de veldsla
  10. Werk af met verkruimelde geitenkaas en de gehakte walnoten.
  11. Serveer met warm brood.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *