Penne met romige broccolisaus, courgette, pijnboompitten en spekjes

Penne broccoli saus en courgette

Deze pasta is comfort-food waar toch heel wat groenten in verscholen zitten. Perfect voor grote honger na een lange werkdag. In de romige saus zit een hele broccoli verwerkt en ook in de topping zijn extra courgettenblokjes verwerkt. Je maakt hier makkelijk een vegetarisch gerechtje van door de spekblokjes weg te laten en de hoeveelheid courgette te verdubbelen.

Ingrediënten (4p)

500g (volkoren penne)
1 broccoli
1 courgette
150g spekblokjes
150ml lichte room
1 teentje look
1 sjalot, fijngesneden
2 handen basilicumblaadjes
30g parmesan voor de broccolisaus + extra als topping
60g pijnboompitten
1 blokje groentenbouillon
peper en zout

How to?
  1. Breng 2 potten water aan de kook één voor de pasta en één de broccoli.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar.
  3. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze gekleurd zijn.
  5. Mix in een maatbeker de beetgare broccoli met de room, een soeplepel van het broccoli-kookvocht, het bouillonblokje, de basilicumblaadjes, de helft van de pijnboompitjes en de helft van de parmesan. Mix tot een gladde saus en kruid stevig af met peper en zout.
  6. In de pan van de pijnboompitten stoof je de sjalot en de look glazig in wat olijfolie.
  7. Snijd ondertussen de courgette in fijne blokjes. Voeg ze bij de sjalot en de look en laat bakken. De courgettenblokjes mogen best wat kleur krijgen.
  8. Zet de groenten aan de kant en bak tot slot ook de spekjes goudbruin.
  9. Meng de groenten en pijnboompitjes onder de spekjes en houd warm.
  10. Giet de pasta af en roer de broccolisaus onder de penne.
  11. Serveer met het courgette/pijnboompitten/spekjes mengsel op de pasta.
  12. Werk af met wat extra parmesan.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *