Varkenshaasje met zoete soja-sesam marinade

Varkenshaasje met zoete soja-sesam marinade

Wie kan er zeggen dat ‘afhaalchinees’ geen van z’n guilty pleasures is? We weten allemaal dat het verre van authentiek chinees eten is, maar wel perfect voor een zondagavond-binge-momentje. Want ja, je krijgt altijd veel meer dan je verwachtte (ook al verwachtte je dat..).


Maar wat vaak wel teleurstellend is, is de gaartijd van het vlees.. Meestal veel te ver, volledig uitgebakken. Kunnen we dat zelf dan beter? Ja hoor! Lekker varkenshaasje halen, op tijd starten met het marineren en er kan maar weinig mis gaan. Ik geef toe, het perfecte roze haasje vraagt wel een klein beetje ‘voeling met uw vleesje’.

Ik zette gisteren op tafel met gebakken noedels, maar kan ook als deel van een oosterse hapjestafel, met gebakken rijst of gewoon met heel veel gewokte groentjes.

Ingrediënten(4p):

1 varkenshaasje (ong. 600g)
4 el soja-saus
2 el Ketjap Manis (zoete component nummer 1)
2 el honing (zoete component nummer 2)
1 tl rijstwijnazijn (om het zoete wat uit te balanceren)
2tl knoflookpoeder
1tl korianderpoeder
1 el sesamzaadjes
1 el verse geraspte gember
lenteui om af te werken

How to:
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer het varkenshaasje er mee in.
  2. Leg in de koelkast om te marineren (1uur doet al heel wat). Draai het vlees in de helft van de tijd even om en bestrijk opnieuw met de marinade.
  3. Verwarm een over voor op 180 graden.
  4. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal (giet de overgebleven marinade niet weg).
  5. Laat het varkenshaasje 25 minuten garen in de oven. Draai na 12 minuten het vlees om om.
  6. Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden. Na 25 minuten in de oven werken we het vlees af in een hete pan. Een 1 à 2 minuten langs beide kanten volstaat om een mooie bruine korst aan het vlees te geven.
  7. Helemaal op het einde giet je de overgebleven marinade over het vlees, laat nog 30s heet worden en haal vervolgens van het vuur.
  8. Laat het vlees 5 min rusten op een warme plek voor je het aansnijdt.
  9. Snijd in dunne plakken en serveer met lenteui als garnering.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *