Marokko | Kippenburgers met feta en wortelsla

marokkaanse kippenburgers wortelslaI know, I know, het is een beetje overdreven om dit deze burgers Marokkaans te noemen en ik kan me niet meteen inbeelden dat Marokkaanse bomma’s in Marokko dit voorschotelen tijdens een familiebijeenkomst, maar goed “het kind moet ne naam hebben”. Ik heb het receptje en de naam grotendeels gestolen van finecooking, en daar noemde ze het Marokkaanse burges dus heb ik dat ook ineens maar gepikt. Ik kon zelf ook niet direct een categorie bedenken die de lading wel zou dekken :-).
Niet de eerste keer dat ik deze kippenburgers maak. Wat zorgt er dan voor dat ik ze elke keer opnieuw maak? De burgers zelf zijn lekker sappig en wortelsla en feta houden de burgers frisser en lichter dan veel van hun broertjes. Ik maak mezelf dan ook graag wijs dat deze burgers helemaal niet zo ongezond zijn.
Niet onbelangrijk, de kippenburgers zijn snel klaar en mocht je echt weinig tijd hebben kan je ze de gehaktmengeling de avond voordien al maken, de burgers vormen en ze bewaren onder vershoudfolie in de koelkast.

Ingrediënten (2p):
kippenburgers:
300g kippengehakt
1 ui, grof geraspt
2el gember, fijn geraspt (sorry dat is dubbele afwas, I know)
1tl komijnpoeder
2tl harissa
1el fijngehakte verse munt
Zout naar smaak
1el paneermeel

Wortelsla:
3 wortelen, geraspt (ik deed dit met een mandoline, maar dat is dan 3x afwas natuurlijk..)
Sap van een halve limoen
snuifje komijnpoeder of wat komijnzaadjes
Zout en peper naar smaak
olijfolie

100g feta, gebrokkeld
4 pitabroodjes
olijfolie

How to?
Meng het kippengehakt, de geraspte ui, de geraspte gember, de harissa, het komijnpoeder en het zout in een kom.
Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel (ik heb ongeveer 1 eetlepel gebruikt, het mengsel mag vrij nat zijn, maar ook niet te natuurlijk).
Vorm burgers uit het gehakt mengsel en leg ze op een bord dat je overspant met vershoudfolie. doe ook over de burgers een laag vershoudfolie en zet voor minstens een halfuur (kan ook overnacht) in de koelkast.
Rasp de wortelen en meng met het limoensap, komijn, zout, peper en een scheutje olijfolie. Zet ook de wortelen eventjes in de koelkast.
Haal de burgers uit de koelkast en zet een grilpan op het vuur. Grill de burgers in wat olijfolie, let op het duurt even voor ze doorbakken zijn reken 8-10min, dus zet het vuur niet te hoog.
Ondertussen bak je de pitabroodjes af zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de kippenburgers in de pitabroodjes samen met de wortelsla en de gebrokkelde feta.

Enjoy!

add_filter(‘tsd_slug_title’, ‘remove_false_words’);
function remove_false_words($slug) {
if (!is_admin()) return $slug;
$slug = explode(‘-‘, $slug);
foreach ($slug as $k => $word) {
//Deze woorden niet opnemen in slug, gescheiden door een komma
$keys_false = ‘de, het, een, en’;
$keys = explode(‘,’, $keys_false){
foreach ($keys as $l => $wordfalse) {
if ($word==$wordfalse) {
unset($slug[$k]);
}
}
}
return implode(‘-‘, $slug);
}

 

 

 

Posts created 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven