linzenrisotto met champignons en spinazie

Linzenrisotto

Deze vegetarische linzenrisotto is een go to gerechtje voor avonden waarop ik alleen thuis ben. Hoog comfortfoodgehalte en toch best gezond (al maak ik ‘m wel best zout..). En zoals het hoort bij een dinner for 1, klaar in een minuut of 20!

Ingrediënten 1p

1 sjalot, fijngesneden
1 teentje look, geplet
100g groene linzen
1 groenten bouillonblokje
100ml lichte room
20g geraspte parmesan
200g champignons
100g spinazie
(scheutje witte wijn, optioneel)
gedroogde tijm
Peper
Zout
Olijfolie

How to

  1. Snijd de sjalot fijn en plet de look.
  2. Doe wat olijfolie in een potje en stoof de ui en de look glazig.
  3. Ondertussen snijd je de champignons in kwartjes. Deze bak je bruin in een pan met wat olijfolie. Laat goed kleuren en kruid stevig af met peper en zout.
  4. Voeg de linzen bij de gestoofde sjalot, roer even om.
  5. Indien gewenst blus je met een scheutje witte wijn. (optioneel)
  6. Voeg het bouillonblokje toe en voeg 200ml kokend water toe.
  7. Laat de linzen, op een laag vuurtje, garen in de bouillon. Voeg indien nodig wat extra water toe. (je mag het water niet volledig laten wegkoken, op de moment dat de linzen gaar zijn zouden ze nog net een beetje nat moeten zijn)
  8. Als de linzen gaar zijn (let op dat ze nog wat bite behouden), voeg je de room en de parmesan toe. Kruid af met peper en zout,  roer goed en zet het vuur uit.
  9. Laat de spinazie smelten over de gebakken champignons.
  10. Serveer de linzenrisotto in een diep bord en dresseer de champignons met de spinazie over de linzen.
  11. Indien gewenst kan je afwerken met een extra beetje parmesan.

Smakelijk

What else?

Fan van risotto variaties check dan ook deze “Spaanse risotto met chorizo”, liever een klassieke versie dan is er ook “Risotto met erwtjes en groene asperges” om je een instant lente gevoel te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *