Soep  Kruidige bloemkool-kikkererwtsoep

img_3244

Een dikke soep in plaats van kroketjes kan geen kwaad zo tussen al die feesten door. Deze kruidige bloemkool-kikkererwtsoep is heerlijk zacht en perfect om je aan te verwarmen op een koude dag. De kikkererwten zorgen ervoor dat de soep een iets zachtere textuur heeft dan gewone bloemkoolsoep. De kruiden geven ze wat extra warmte.

Ingrediënten

1 bloemkool
1 blik kikkererwten (400g)
2 aardappelen
1 ui
4 teentjes look
100ml lichte room
2tl Tijm
1/2tl Kurkuma
1tl Komijn
1tl Paprikapoeder
1tl Korianderpoeder
2 blaadjes Laurier
2 blokjes groentebouillon
Zout naar smaak
olijfolie

How to

  1. Snijd de ui grof en plet de look. Stoof aan in een ruime hoeveelheid olijfolie.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappel in blokjes en laat even meestoven.
  3. Laat het blik kikkererwten uitlekken en doe mee in de soeppot.
  4. Voeg alle kruiden toe en laat ook deze even meestoven tot de aroma’s vrijkomen.
  5. Giet 1,5 liter water in de pot en voeg de bouillonblokjes toe.
  6. Laat een 45min sudderen op een zacht vuur.
  7. Doe net voor het mixen de room bij de soep en haal de laurierblaadjes uit de pot.
  8. Mix tot een gladde soep.

Optioneel:
1. Rooster mini-roosjes bloemkool en kikkererwten met veel olijfolie en wat paprikapoeder op 200°C voor 30 min in de oven om de soep mee te garneren.

 

Smakelijk!

Posts created 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven