Zuppa di Pesce  Italiaanse vissoep

Italiaanse vissoep

Omdat het zomert en het mosselseizoen nu echt gestart is, vond ik het eindelijk tijd om zelf eens een vissoep te maken. Heerlijk met vers (af)gebakken brood om mee te soppen! Deze lichte soep, met veel smaak, die je zelfs tijdens de werkweek een beetje zuiders vakantiegevoel geeft. Serveer ze onder de naam ‘zuppa di pesce’ en je waant je bijna in Italië :-).

Ingrediënten (2p):

2 uien
3 teentjes look
enkele stengels selder (ik gebruikte er een viertal)
1 kleine venkelknol
1 potje tomatenpuree
125ml witte wijn
1l visbouillon
1kg mosselen
250g witte vis
een 10-tal scampi
een snuifje paprikapoeder
een snuifje chilipeper
zwarte peper
zout
handvol gehakte peterselie
citroenpartjes
Getoast brood

How to:

  1. Start met het ontdooien van de scampi en zet de mosselen alvast in water om ze te spoelen.
  2. Snijd de ui, de look, de selder en de venkel in fijne blokjes en stoof op een laag vuurtje voor 10 à 15 minuten. (Een zware soepketel is ideaal voor deze vissoep.)
  3. Pel en ontdarm ondertussen de scampi.
  4. Haal de groentjes even terug uit de pot, in een bord, en doe opnieuw wat olijfolie in de ketel. Bak hierin op een hoog vuur de scampipantsers. Voeg na 1min het paprikapoeder en het chilipoeder toe, laat nog kort bakken op hoog vuur en draai het vuur vervolgens wat lager.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken op het zachtere vuur.
  6. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol uitkoken.
  7. Als het vocht van de wijn bijna is weggekookt giet je de visbouillon bij de scampipansters.
  8. Roer alle aanbakseltjes van de bodem los en zeef vervolgens de pantsers uit de visbouillon.
  9. Doe de visbouillon samen met de groentjes terug in de soepketel.
  10. Spoel de mosselen en maak ze proper (ik haal met een mesje de pokken van de schelpen voor dit recept en ontbaard de mosselen).
  11. Doe de mosselen in de visbouillon en laat ze vervolgens 5 minuten koken onder deksel.
  12. Ondertussen bak je de witte vis en de scampi in een aparte pan in wat olijfolie.
  13. Verdeel de vis in stukjes.
  14. Als de mosselen opengegaan zijn voeg je de visstukjes en de scampi toe aan de vissoep.
  15. Roer alles goed onder elkaar en werk af met peper, zout en als laatste de gehakte peterselie.
  16. Serveer de vissoep in een diep bord met een citroenpartje en getoast brood.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *