Groentesoep met een Aziatisch tintje

Groentesoep Aziatisch

Net terug van een weekendje Italië met bijbehorende wijntjes, pasta’s en zoetigheden. Laat ons er dus deze week opnieuw een gezond menu van maken. Ik start met deze groentesoep, gemaakt met Chinese kool, wortel en prei. Op smaak gebracht met wat Aziatische aroma’s.

Ingrediënten (ongeveer 2l soep):

1/2 Chinese kool
1 ui
1 teentje look
2 wortels
1 prei
enkele druppels vissaus
100ml kokosmelk
1 limoenblad
Zout en peper
Zonnebloemolie
1 blokje groentebouillon

How to:

  1. Stoof de ui, de look en de prei aan in wat zonnebloemolie.
  2. Snijd de wortel en de kool in stukjes. Netjes hoeft niet, we mixen straks toch alles.
  3. Stoof eventjes mee aan.
  4. Blus met 1,5l water. Voeg het bouillonblokje en het limoenblad toe.
  5. Laat een kwartiertje doorkoken (of tot de wortels gaar zijn).
  6. Voeg op het laatst de kokosmelk toe.
  7. Haal het limoenblad uit de groentesoep en mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout. Wil je het iets pikanter gebruik dan chilipoeder in plaats van zwarte peper.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *