Gevulde puntpaprika’s

Ik geef het toe, ik heb dit receptje gestolen van Pascale Naessens. Maar door het eerlijk toe te geven, wordt het natuurlijk eerder een soort van mond-aan-mond reclame. Lekker en no-carbs, wil je toch carbs dan is couscous een goeie optie. Ah ja, mijn twist, beetje parmesan onder het kippengehakt, sorry Pascale, no carbs was al moeilijk genoeg :-).

Ingrediënten (2p)

– puntpaprika’s
– 400g kippengehakt
– 100g groene olijven
– een 10-tal zongedroogde tomaatjes
– een handvol basilicum
– 30g pijnboompitten
– 30g parmezaanse kaas, grof geraspt
– Peper
– knoflookpoeder
– Oregano

How to:

  1. Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn en versnijd de basilicum.
  2. Meng samen met de pijnboompitten en de geraspte parmezaanse kaas onder het kippengehakt.
  3. Kruid af met zwarte peper, oregano en wat knoflookpoeder (zout is niet nodig als je gekruid gehakt gebruikt, wees er ook anders zuinig mee, de zongedroogde tomaten, de olijven en de parmesan zijn ookal zout)
  4. Snijd het steeltje van de puntpaprika en verwijder voorzichtig de zaadlijst.
  5. Vul de puntpaprika met het gehaktmengsel.
  6. Bak 30 minuten in een oven van 180°
  7. Zoals gezegd, indien gewenst kan je serveren met couscous.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *