Klassiek | Gegrilde asperges à la flamande

AspergesJeej asperge-seizoen! Momenteel staan ze dan ook bijna wekelijks op ons menu, en vaak Flamande, ‘want das verdorie goe’!
Zaterdag langs de bio-asperge-boer en alleen al omdat je ze speciaal bij de bio-boer gaat halen, smaken ze beter!

Zondag op tafel, het moet snel gaan met asperges of ze falen de pieptest*. Omdat ik gewoon Flamande dan ook weer iets te gewoon vond, heb ik de asperges (en de aardappelschijfjes) kort op de BBQ gekleurd. Ook de BBQ is een nieuw speeltje, vandaar het idee.
Zoals je ziet op de foto ben ik genereus met het eiermengsel en maak ik het ook wat vaster (lees iets minder boter) dan de meeste recepten aangeven. Ik hou ook de eieren en de peterselie vrij grof, een beetje omdat ik dat lekkerder vind, een beetje uit luiheid.

*Pieptest: Ik twijfel er niet aan dat jullie dit allemaal wel weten, maar even ter verduidelijking, omdat het echt heel gek klinkt mocht dat toch niet zo zijn: als je asperges tegen elkaar wrijft en ze piepen, wilt dat zeggen dat ze super vers zijn.

Ingrediënten (2p)
700g asperges (hangt een beetje van de dikte af, maar reken een 6-tal asperges per persoon)
3 eieren
Handvol peterselie
100g boter
scheutje water
enkele druppels citroensap
Aardappelen
Peper
Grof zeezout

How to?
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en laat ze wat afkoelen voor je ze in dikke plakken snijdt.
Breng een grote pot met water aan de kook voor de asperges (neem liefst een brede pot waar de asperges volledig in kunnen plat liggen, zodat je de puntjes niet beschadigt).
Kook de eieren 10 minuten.
Schil de asperges zorgvuldig, niemand heeft graag draadjes in zijn mond.
Kook de asperges een 10-tal minuten (het water laat je zacht pruttelen, niet heel erg doorkoken).
Zet de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje. Nadat je de boter zachtjes hebt laten smelten schep je het witte schuim weg. Voila we hebben geklaarde boter!
Prak de hardgekookte eieren met een vork en hak de peterselie.
Meng de eieren en de peterselie onder de boter en voeg een klein scheutje water, enkele druppels citroensap, peper en grof zeezout toe.
Als de asperges beetgaar zijn, haal je ze voorzichtig uit het water en laat je ze even uitlekken op een keukenhanddoek.
Volledig optioneel gril je nu de aardappelschijfjes en de asperges kort op de BBQ. Je kan dit ook in een gewone grillpan doen of gewoon overslaan (als je de aardappelen niet gaat grillen, maak je natuurlijk gewoon gekookte aardappelen en moet je ze niet laten afkoelen).

Enjoy!

add_filter(‘tsd_slug_title’, ‘remove_false_words’);
function remove_false_words($slug) {
if (!is_admin()) return $slug;
$slug = explode(‘-‘, $slug);
foreach ($slug as $k => $word) {
//Deze woorden niet opnemen in slug, gescheiden door een komma
$keys_false = ‘de, het, een, en’;
$keys = explode(‘,’, $keys_false){
foreach ($keys as $l => $wordfalse) {
if ($word==$wordfalse) {
unset($slug[$k]);
}
}
}
return implode(‘-‘, $slug);
}

 

Posts created 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven