FrankrijkErwtjes op z’n Frans

Fotot van Belly Rumbles
Foto van Belly Rumbles

Njam is en blijft leuke tv voor wanneer je eigenlijk iets anders aan het doen bent. Repititieve administratie, strijken, koken, opruimen… zo van die dingen. Soit, enkele dagen geleden maakten ze “petit pois à la française”, want in het Frans klinkt alles beter. Erwtjes met sla. Warme sla, jak, zal misschien denken, wel think again, kinda really nice. 

 

Ingrediënten

1 ui, in fijne ringen
300g diepvrieserwten
2 little gem (van die kleine sla’tjes)
een grote tas kippenbouillon
boter
1 el bloem

 

How To

  1. Smelt in een grote pan een klont boter.
  2. Snijd de ui in fijne ringen en stoof glazig in de boter
  3. Strooi een eetlepel boter over de glazige uien en laat even meebakken om bloemsmaak te voorkomen.
  4. Voeg de kippenbouillon toe. Even goed losroeren met een klopper of vork om klonters te vermijden.
  5. Voeg de erwtjes toe en laat een 5tal minuutjes garen.
  6. Snijd de Little gem in grove halve maantjes en roer onder de erwtjes.
  7. Laat de sl een tweetal minuten slinken.
  8. Kruid af met peper en zout.

Optioneel: je kan hier gebakken spekjes onder mengen zoals op de foto, maar zonder ook absoluut lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *